
Słynny bigos trafił do Ustki!
A pomniejsz czcionkę A standardowy rozmiar A powiększ czcionkęMieszkańcy Ustki i wypoczywający w kurorcie turyści skosztują dziś podczas imprezy sylwestrowej na promenadzie pysznego bigosu, ugotowanego w Hotelu Grand Lubicz przez Prezydenta Słupska Roberta Biedronia i znaną z "Kuchennych Rewolucji" restauratorkę Magdę Gessler.
Pół tony kiszonej kapusty, kilkaset kilogramów świeżo uwędzonej kiełbasy z dzika i kilkadziesiąt kilogramów suszonych śliwek - między innymi tych składników użyła Magda Gessler do gotowania sylwestrowego bigosu, który rozdawany będzie nie tylko w Słupsku, ale też w Ustce. A wszystko dzięki Prezydentowi Słupska Robertowi Biedroniowi, który życząc ustczanom i turystom Szczęśliwego Nowego Roku, podarował nam 50 litrów staropolskiego bigosu. W jego imieniu, w obecnośći kamery TVN24, ogromny garnek bigosu wręczyła Burmistrzowi Ustki Jackowi Graczykowi M. Gessler. - Jestem zakochana w Ustce, to cudowne miejsce - nie kryła gwiazda "Kuchennych Rewolucji".
Za nieocenioną pomoc dziękujemy również Łukaszowi de Lubicz-Szeliskiemu, szefowi luksusowego hotelu Grand Lubicz. Bigos będzie rozdawany podczas imprezy sylwestrowej, która o godz. 23 rozpocznie się na usteckiej promenadzie.
Jacek Cegła
Data dodania